Keramiek, installaties, foto's, films

Op kunstinzicht vind je een uitgebreid portfolio.


Na de middelbare school ging ik studeren aan de Academie voor Beeldende vorming in Tilburg. Daar heb ik kennis gemaakt met verschillende disciplines: tekenen, schilderen, fotografie, textiele werkvormen en keramiek. In het tweede jaar koos ik voor de lerarenopleiding tekenen en schilderen.

Vele jaren na de Academie schreef ik me in voor een cursus keramiek bij volksuniversiteit Terra Nova. Ik vond het heerlijk om met klei te werken. Ik ben er zelfs les in gaan geven.

Om nog meer te leren over klei, glazuren, het maken van mallen en om mezelf te ontwikkelen, begon ik met de opleiding keramiek aan de academie voor Schone Kunsten in Arendonk. De eerste jaren werkte ik voornamelijk met klei. Docenten stimuleerden me om ook met anderen materialen te werken en leerden me nieuwe technieken, zoals het maken van een animatiefilm.

In 2014 studeerde ik af voor de specialisatiegraad keramiek met films, foto's, keramiek en installaties. In Arendonk heb ik leren spelen met allerlei materialen en dat doe ik nog steeds.

Mijn werk bestaat vaak uit installaties van keramiek, gecombineerd met fotografie of film.
Graag werk ik op locatie/ in situ. Voorbeelden zijn de installatie in het kruithuis van fort Sabina en de keramische wand in de doopkapel van de Vredeskerk in Tilburg.

Gaten vind ik fascinerend. Ik wil er doorheen kijken en ben nieuwsgierig wat er achter zit.
In mijn beeldend werk maak ik gebruik van bestaande gaten of ik laat gaten ontstaan door water te druppelen op ongebakken klei. Het proces van erosie en de gaten die zo ontstaan zijn steeds anders en verrassen me. Tijdens lange wandelingen fotografeer en film ik gaten en water. Experimenteren met allerlei materialen verrast me steeds en zo ontstaan nieuwe inzichten.

Mijn verwondering en verrassing wil ik delen en ik exposeer regelmatig. Kijk bij expositie

Facebook